Lunch & Learn Brandveiligheid in de gezondheidszorg

Nieuws

Lunch & Learn Brandveiligheid in de gezondheidszorg  

Constructieve discussies, interessante informatie en sparren met andere zorgprofessionals. Onze Lunch & Learn-sessie met als thema brandveiligheid in de gezondheidszorg, bleek een schot in de roos voor de deelnemers. Een selecte groep gezondheidszorgprofessionals kwam bij elkaar in Restaurant Zuiver in Amersfoort om bijgepraat te worden over actuele onderwerpen en te genieten van een lekkere lunch.  

Brandveiligheid in de zorg vereist specifieke aandacht. Het is een essentieel onderdeel voor het waarborgen van de veiligheid van patiënten, cliënten, medewerkers en bezoekers in een zorginstelling. Met deze bijeenkomst wilden we de deelnemers waardevolle inzichten bieden en praktische kennis in handen geven om de veiligheid binnen hun zorginstelling te versterken. 

Subbrandcompartimentering onder de loep

Collega’s Jeppe van Zanten en Simon Dollee namen in hun presentaties de impact onder de loep van subbrandcompartimentering op ontvluchting in een zorginstelling. Ook lieten ze hun licht schijnen op wet- en regelgeving hierover. Verder werd er veel kennis gedeeld over de BHV-organisatie in een zorginstelling, de kosten en investeringen en de moeilijkheden en/of belemmeringen bij de realisatie terwijl de zorg moet doordraaien.  

BIO-maatregelen in balans

Ze legden uit hoe brandveiligheid een samenspel is tussen bouwkundige, installatietechnische en organisatorische maatregelen.  Deze zogenoemde BIO-maatregelen moeten in balans zijn zodat daadwerkelijk een brandveilige zorginstelling ontstaat. Deze BIO-gedachte maakt risico-gestuurd maatwerk mogelijk, waarmee ze het stokje overgaven aan gastspreker Laurens Welberg.  

Risicogericht ontwerpen 

De beleidsadviseur brandveiligheid bij Brandweer Twente en eigenaar van Welberg Advies vertelde over het proces van regelgericht naar risicogericht ontwerpen in de gezondheidszorg. Dat deed hij aan de hand van de risicomanagementcyclus. In zijn interactieve presentatie nam hij het gezelschap mee in een gedachtegang, waarbij op basis van realistische risico’s en bijbehorende scenario’s keuzes gemaakt kunnen worden. 

Veel kennisdeling  

Onder leiding van dagvoorzitter Bob Vijge kwam er naar aanleiding van vragen een levendige discussie op gang en er werd onderling veel kennis gedeeld over het reilen en zeilen op het gebied van brandveiligheid in de desbetreffende zorginstellingen. De interessante ochtend werd afgesloten met een smakelijke lunch en interessante gesprekken onderling. 

Vragen?

Onze experts staan voor u klaar met oplossingen voor een (brand)veilige woon- en werkomgeving. Rechtsboven vindt u onze contactgegevens.  

Ontmoet onze SGS Floriaan collega Simon Dollee

Simon Dollee
Senior Adviseur Integrale Brandveiligheid
+31 62 044 21 23